Ons blog

6 Tips Infographics ontwerpen

Infographics zijn in principe een visueel medium. Ze zijn een complexe samenstelling van tekst, kleuren, pictogrammen en afbeeldingen die zijn gemaakt om een ​​bericht over te brengen. Het probleem is dat niet iedereen met het ‘geschenk’ van het ontwerp wordt geboren. Ja, tools zoals Piktochart versnellen en begeleiden het proces, maar er zijn ook menselijke beslissingen die het succes of falen van uw infographic kunnen bepalen.

Om die reden hebben we besloten om de Design Advice-serie te lanceren. Deze serie bestaat uit 8 artikelen die u laten zien hoe u Piktochart en de bijbehorende gereedschappen kunt gebruiken om de mooiste en meest aantrekkelijke infographics te ontwerpen.

Achter elk artikel is veel onderzoek gaande, en ze zijn gedaan met beginners in gedachten, dus als je net begint, vormen ze de perfecte introductie tot het ontwerp van infographics.

Kortom, ze zullen je leren hoe je ontwerpen als A kunt vermijden en hoe je ontwerpen zoals B kunt maken!

1 – Maak je infographic aantrekkelijk

Bij het maken van een infographic is het uw doel om mensen met het ontwerp aan te trekken. Om dit doel te bereiken, heb je een interessant aas nodig. Dit aas is niet allemaal aantrekkelijk, het is slechts een voorbeeld, een voordeel, iets dat mensen uitnodigt om meer te lezen en te ontdekken. In dit artikel laten we u zien hoe u de perfecte aantrekkingskracht kiest en deze in uw ontwerp demonstreert!

Canva is een tool om gemakkelijk infographics te maken. Klik hier voor een gratis account.

2 – Hoe een tekst in een aantrekkelijke en levendige afbeelding te transformeren + Tips voor een efficiënt zoeken naar pictogrammen en afbeeldingen

Gezien het grote publiek dat vandaag beschikbaar is, is het vertellen van een interessant verhaal de perfecte manier om je publiek te trekken. In dit artikel laten we u zien hoe onze ontwerpers een infographic tekstvolume transformeerden in een gemakkelijk te volgen visueel verhaal.

Als extraatje geven we u ook enkele extra tips over hoe u effectief kunt zoeken en selecteren om de perfecte pictogrammen te vinden!

3 – Tips voor een schoon ontwerp: pictogrammen en tekst kiezen en consistentie behouden.

Kent u de sleutel tot het succes van Starbucks? De samenhang Elke keer dat je een latte en een muffin met rode vruchten bestelt, krijg je dezelfde ervaring. Hetzelfde principe is van toepassing op grafisch ontwerp: om een ​​ontwerp aantrekkelijk te maken, moeten alle elementen gerelateerd zijn, goed samenwerken en coherent zijn.

In dit artikel laten we u zien hoe u consistente lettertypen en pictogrammen kunt kiezen om het perfecte ontwerp te maken!

4 – Hiërarchiseren van bronnen en visuele elementen om een ​​verhaal te vertellen

Ons brein is getraind om verbanden te leggen tussen objecten om ons heen – als een object groter of dikker is, gaat onze geest ervan uit dat het belangrijker is dan een kleiner object.

In ontwerp gebruiken we lettertypen, formaten en visuele elementen om de illusie van hiërarchie tussen elementen in een compositie te creëren en zo de lezer te laten zien wat relevanter is. Dit is meer een kunst dan een wetenschap, dus in dit artikel zullen we u laten zien hoe u de juiste hiërarchie in uw infographic kunt implementeren om de belangrijkste informatie te benadrukken.

5 – Tekst omzetten in iets visueels

Infographics zijn het perfecte medium om een ​​verhaal te vertellen of snel een bericht over te brengen. Zoals we eerder noemden, verwerken mensen beelden 60.000 keer sneller dan woorden, dus visuele elementen zijn de perfecte manier om het te doen. Het probleem is dat mensen infographics met tekst laden in plaats van een meer visuele taal te kiezen.

In dit artikel leert u waarom de tweede optie beter is en hoe u deze stap voor stap in uw eigen infographic kunt toepassen!

6 – Kies het kleurenpalet, deel III – De 3-kleurenregel

Kleuren spelen een belangrijke rol bij grafisch ontwerp – de kleuren die u kiest, bepalen het weer en de toon van uw infographic en helpen u een specifiek bericht te communiceren. Daarom is het uitermate belangrijk om te begrijpen hoe kleuren werken, hoe elke interactie met anderen plaatsvindt en hoe je de juiste kleuren kiest om een ​​geweldige infographic te maken.

In de laatste 3 artikelen zullen we kijken naar de wetenschap achter de kleuren, waar inspiratie te vinden is om prachtige kleurenpaletten te kiezen, welke hulpmiddelen we kunnen gebruiken om kleuren te combineren en iets dat we “de regel van 3 kleuren” zullen noemen.

Gerelateerd

Professioneel logo

Professioneel logo: de kosten en het belang

Geld uitgeven aan een professioneel logo nodig is? Er zijn veel sites waar je kunt vinden van een Loghetto goedkoop en soms zelfs gratis. Waarom dan moeten we geld uitgeven aan een logo? Simpel! Het logo is ons imago dat ons vertegenwoordigt op het web en we moeten investeren. Bovendien moeten we overwegen dat nu […]

Professioneel Logo laten maken in india

Logo laten maken in India

Logo’s, misschien wel het belangrijkste onderdeel van het hele bedrijf. Het logo is het eerste wat de klant te zien krijgt. Dit is dan ook de reden dat men er altijd voor moet zorgen dat het logo professioneel is en dat het aansluit bij de stijl van het bedrijf. Nu is het voor veel kleine […]

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *