Ons blog

professionele website maken

Een professionele website maken

Veel ondernemers denken eraan om zelf hun website te maken. Ondanks dat professionele websites niet altijd duur zijn, is het toch wel een grote investering. Maar hoe kan je zelf een website maken en wat zijn de voor- en nadelen van het zelf maken?

Hoe kan ik een website maken?

Je kan op veel verschillende manieren een website bouwen. Zo kan je gebruik maken van een bouwwebsites zoals Wix, Jimdo of Strato. Hier kan je ook zonder ervaring in webdesign een professionele en veilige website in elkaar zetten.

Voordelen van een website maken

Een website zelf maken brengt veel voordelen met zich mee. Hier staan ze op een rij:

Goedkoop

Het maken van je eigen website is goedkoop; je hoeft namelijk alleen voor de domeinnaam en het onderhoud te betalen. De enige goedkopere optie is geen website, maar dat is anno 2021 eigenlijk geen optie meer. Lees ook, Goedkoop logo laten maken india

Eigen handen

Als maker van je eigen website heb je alles in eigen handen. Je hebt zelf alle controle over hoe jouw website eruit komt te zien. Het is wel verstandig om wat kennis over design op te doen, zodat de website er aantrekkelijk uitziet voor klanten.

Flexibel

Doordat je zelf de controle hebt, ben je niet afhankelijk van anderen. Als jij morgen je website live wilt hebben, zou dat in principe kunnen. Je hoeft in ieder geval niet te wachten op anderen en of het past in hun planning. Ook kan je zelf makkelijk en snel aanpassingen maken op je site.

Nadelen van een website maken

Kost veel tijd

Ondanks dat je soms denkt dat je een website ‘even snel’ bouwt, werkt dat in de praktijk helemaal niet zo. Als iemand die geen ervaring heeft met webdesign en nog niet overweg kan met de programma’s, kan het lang duren voordat je helemaal tevreden bent met je website. Het zelf maken is namelijk vrij ingewikkeld.

Geen support

Als je je website laat maken door een professional biedt diegene eigenlijk altijd support en/of onderhoud. Op het moment dat er iets is met je website, kan deze bijspringen en zorgen dat je website weer gemaakt wordt of weer naar wens ontworpen is.

Beperkte mogelijkheden

Heb je zelf je website gemaakt? Dan kan het zijn dat hij na een paar jaar niet meer up-to-date is. Als je dan je website wilt uitbreiden, ben je sterk beperkt in je mogelijkheden. Zulke programma’s hebben namelijk vaak maar een paar plugins. Dit betekent dat sommige opties niet mogelijk zijn of heel ingewikkeld zijn om in te stellen.

Een website laten maken

Je kan er natuurlijk altijd nog voor kiezen om je website te laten maken. Het slimst is om een agency of bureau bij jou in de buurt te kiezen, zo kan je een website laten maken in Arnhem. Bij lokale agencies weet je zeker dat ze goed bereikbaar zijn; dit kan namelijk een probleem zijn bij buitenlandse bureaus.

Gerelateerd

huisstijl ontwerpen

Belangrijke informatie met betrekking tot een huisstijl

Een van de belangrijkste manieren om nieuwe klanten te werven voor je bedrijf, is via de website. Natuurlijk moet je website er daarvoor wel aantrekkelijk uitzien en moet de visie van jouw bedrijf goed overkomen via de site. Ook andere onderdelen om je bedrijf te promoten moeten een eenduidig beeld geven. Denk hierbij aan kleding, […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *